Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

V dimniškem požaru za 35.000 evrov škode

Dimniški požar PU Novo mesto
Na stanovanjski hiši v Dobovi je zaradi požara nastalo za 35.000 evrov škode. Policisti opozarjajo na previdnost pri kurjenju in redno vzdrževanje kurilnih naprav in dimnih tuljav.

Včeraj zvečer je zagorelo v stanovanjski hiši v Dobovi. Požar so gasilci omejili in pogasili. Na srečo v času požara v hiši ni bilo nikogar, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Gasilci so odstranili okoli 60 do 70 kvadratnih metrov kritine in steklene volne ter objekt pregledali s termo kamero. Po pregledu so streho pokrili s polivinilom.

Po prvih zbranih podatkih je zagorelo na podstrešju stanovanjske hiše, vzrok za požar pa naj bi bila napaka na dimniški napeljavi. Škode naj bi bilo za okoli 35.000 evrov.

Previdno pri kurjenju

V treh mesecih kurilne sezone so na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali veliko število požarov na stanovanjskih in gospodarskih objektih. Pravijo, da so v kar 40 primerih kriminalisti in policisti pri ogledu požara ugotovili, da je šlo za dimniške požare. "Vzrok požarov je bil najpogosteje dotrajanost dimnikov, nepravilna in nestrokovna vgradnja dimnih tuljav, nepravilno prezračevanje, iskrenje in samovžig dimnih saj v dimnih tuljavah zaradi nerednega čiščenja," so zapisali.

Zato opozarjajo na previdnost pri kurjenju in svetujejo redno vzdrževanje kurilnih naprav in dimnih tuljav.

"Za preprečitev tovrstnih požarov, katerih posledice so lahko tragične in nastane velika premoženjska škoda, svetujemo dosledno upoštevanje zahtev požarne varnosti - redno in strokovno čiščenje dimnih tuljav, kurjenje peči v skladu z navodili proizvajalcev, pravilno prezračevanje in pravilno vgradnjo oziroma namestitev peči in dimnih tuljav," zaključujejo na PU Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.