Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

V dirkačevem ferrariju umrlo dekle

Avtomobil ferrari modena 360 je popolnoma zgorel. (Foto: Kristina Stedul Fabac/P
1/19
Žurnal24 main
Hrvaško je pretresla nesreča profesionalnega dirkača Marina Čolaka, ki je pri visoki hitrosti zletel z avtoceste pri razcepu Bosiljevo. V njegovem avtomobilu je umrlo 20-letno dekle. Vzrok - tekmovanje.

Hrvaški mediji poročajo, da se je nesreča zgodila okoli poldneva na avtocesti Reka–Zagreb. Ferrari je po tem, ko se je več sto metrov prevračal po travnatem terenu, eksplodiral. Kosi avtomobila so bili raztrošeni v radiju sto metrov, reševalci in gasilci, ki so prihiteli na kraj nesreče, pa 20-letni sopotnici v ferrariju niso več mogli pomagati. 26-letni Čolak je imel srečo v nesreči, saj ga je udarni val eksplozije vrgel iz avtomobila in so ga našli ob cesti. Po podatkih iz bolnišnice je v šoku, a ni težje poškodovan, poroča 24sata.

Galerijo nesreče Marina Čolaka si lahko ogledate TUKAJ.

Avtomobil, katerega karoserija je v veliki meri zgrajena iz ogljikovih vlaken, je sicer popolnoma zgorel, motor so našli več metrov stran od karoserije, eno od koles pa se je kotalilo po avtocesti.

Preiskovalci menijo, da je nesreči botrovalo kazanje moči med Čolakom in voznikom nissana 350Z. Slednji je po pričevanju očividcev ustavil 150 metrov za prizoriščem nesreče, fotografi pa so skrušena voznika in sopotnika ujeli med pogovorom s policisti. Četverica naj bi se sicer poznala in so bili namenjeni na dirkališče Grobnik. Po besedah očividcev so pred nesrečo divjali po avtocesti, vozili slalom med ostalimi vozili in se sploh obnašali kot na povsem praznem dirkališču.

Čolak je prvi Hrvat, ki je tekmoval v prestižni seriji WTCC, prvenstvu turnih avtomobilov. Na YouTubu je več filmov, ki dokazujejo, da plin rad pohodi tudi na prometnih zagrebških ulicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.