Slovenija > Črna kronika
3052 ogledov

V dveh nesrečah dva mrtva motorista

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Profimedia Nesreča motorista (fotografija je simbolna).
Na Obali sta se zgodili dve nesreči, v katerih sta življenje izgubila motorista.

Nekaj minut pred 12. uro se je na cesti Valeta - Lucija zgodila huda prometna nesreča. 55-letna voznica osebnega avtomobila se je vključevala iz zaselka Kampolin na glavno cesto G2/111 v levo proti Luciji. Pri tem je izsilila prednost 62-letnemu vozniku trikolesa iz Portoroža, ki je pravilno pripeljal iz smeri Lucije proti Valeti. Voznik trikolesa je trčil v prednji levi bok vozila.

Voznika motornega kolesa, ki je uporabljal pripeto homologirano čelado, so s kraja odpelajli v Splošno bolnišnico Izola, od koder so policijo kasneje obvestili, da je umrl.

Cesta Valeta - Lucija je bila zaprta do 13.35. Povzročiteljico nesreče bodo kazensko ovadili, so še sporočili s PU Koper.

Motorista na kraju oživljali

Nekaj minut po 14. uri se je zgodila prometna nesreča pri Bertokih. Trčila sta 67-letna voznica osebnega avtomobila iz Kopra in 56-letni motorist iz Italije. Motorist se je pri padcu huje poškodoval. Na kraju nesreče so ga oživljali, zatem pa je zdravnik potrdil njegovo smrt. 

S PU Koper so sporočili, da podrobnosti poteka prometne nesreče še niso znane, saj ogled kraja še vedno poteka. Regionalna cesta od Bertokov proti Dekanom je zaprta. "Policisti bodo pregledali posnetke kamer in opravili vsa druga preiskovalna dejanja. Na kraj sta prišli preiskovalna sodnica in državna tožilka, za voznico osebnega avtomobila je odrejen strokovni pregled. Odrejeno je tudi izvedeništvo cestnoprometne stroke," so sporočili s PU Koper. 

Letos  je na območju Policijske uprave Koper umrlo že 6 oseb (lani v enakem obdobju 4), med katerimi je kar 5 motoristov.

dezurni@styria-media.si
 

 
Komentarjev 1