Slovenija > Črna kronika
536 ogledov

V eksploziji v stanovanjski hiši umrl moški

Novice: Med tuširanjem jo je ubila elektrika Hrvoje Jelavic/PIXSELL Policijski trak.
Okoli 11. ure je prišlo do eksplozije v stanovanjski hiši na območju Postojne, v kateri je umrl moški.

Štiriinsedemdesetletnemu moškemu je v garaži stanovanjskega objekta eksplodiralo še neznano eksplozivno telo. Moški je poškodbam na kraju podlegel. Zdravnica je smrt na kraju potrdila in odredila sanitarno obdukcijo. 

Zaradi eksplozije je nastala tudi materialna škoda na stanovanjskem objektu. Tuja krivda je izključena.

Na kraju so poleg policistov PU Koper posredovali tudi kriminalisti PU Koper in bombni tehniki iz Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije. 

Policija nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin eksplozije in bo o vseh ugotovljenih dejstvih po zaključku preiskave obvestila Okrožno državno tožilstvo. 

Najdbe prijavite pristojnim

V primeru morebitne najdbe neeksplodiranega nevarnega sredstva je treba takoj poklicati pristojne službe na številko 112 ali na interventno številko policije 113. Za nevarna sredstva bodo v nadaljevanju poskrbeli strokovnjaki za zaščito pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. 

Na območju Primorske je še vedno precej izredno nevarnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz časa obeh svetovnih vojn. Policisti opozarjajo, da se je v preteklosti zaradi neprimernega ravnanja z omenjenimi nevarnimi sredstvi zgodilo tudi več nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami oz. smrtjo.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.