Slovenija > Črna kronika
833 ogledov

V eni noči povzročil dve nesreči in obakrat pobegnil

LPP Saša Despot
Trčil v pešca in avtobus ter obakrat pobegnil.

Včeraj okrog 5.30 so bili ljubljanski policisti obveščeni o prometni nesreči na Slovenski cesti. Neznani voznik je z avtomobilom trčil v parkiran avtobus LPP na postajališču Bavarski dvor in s kraja odpeljal. Na podlagi zbranih obvestil so policisti ugotovili, da gre za 37-letnega državljana Norveške, ki je vozil osebno vozilo znamke Tesla. 

Moški je s Tavčarjeve ulice zapeljal na Slovensko cesti, kjer je trčil v parkiran avtobus, nato pa s kraja odpeljal na Dunajsko in desno na Vilharjevo. Policisti so ga izsledili na Vilharjevi ulici, kjer je parkiral svoje vozilo v garažno hišo. Policisti so opravili test alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,88 mg/l). 

Izkazalo se je, da je bil 37-letni Norvežan nekaj ur pred tem udeležen v še eno nesrečo. Okrog 1.45 je na Parmovi ulici pri vzvratni vožnji na parkirnem prostoru trčil v pešca in odpeljal s kraja, ne da bi mu nudil pomoč. Pešec je po trčenju padel po tleh in se lažje poškodoval. 

Policisti so vozniku izdali plačilni nalog za vožnjo z neprilagojeno hitrostjo in pobeg s kraja prometne nesreče. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Prav tako ga bo doletela kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 13:27 23.marec 2018.

    Z neprilagojeno hitrostjo ? Kako pa to veste , da mi jsamo vedeti !!!

  • Jožef Koprivnikar 11:00 23.marec 2018.

    Tesla s Teslo.

  • jozicamurn 10:50 23.marec 2018.

    Vzeti mu Teslo za stroške intervencije policajev ali sodišča ter oškodovanih. Ni druge s takšnimi idioti.