Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

V eni uri dva mrtva motorista

Nesreča motorista
1/2
Daša Purgaj
V slabi uri sta se zgodili dve hudi prometni nesreči, v kateri sta umrla dva motorista.

Malo pred tretjo uro popoldan se je na pomurski avtocesti med Lenartom in Mursko Soboto zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bil udeležen voznik motornega vozila. Na kraj nesreče so bili napoteni policisti in reševalci, a 35-letnemu motoristu niso mogli več pomagati. Vzrok nesreče je vožnja z neprilagojeno hitrostjo.

"Voznik motornega kolesa je vozil po levem prometnem pasu desnega smernega vozišča avtoceste iz smeri Lenarta proti Murski Soboti," je pojasnil Bojan Kitel s PU Maribor. "Izven naselja Senarska hitrosti vožnje ni prilagodil trenutnim voznim razmeram. V tem trenutku je bil na tem območju močan naliv dežja, zaradi česar je motorno kolo zdrsnilo po vozišču. Voznik je padel z motornega kolesa na levi bok in drsel približno 150 metrov po vozišču in kanaleti ob desni strani vozišča, od koder je zdrsnil na travo in obležal." V nesreči je nastala tudi gmotna škoda v višini štiri tisoč evrov.

Približno 20 minut pred četrto uro popoldan je poškodbam podlegel še zelo mlad, 15-letni voznik motornega vozila, ki je bil udeležen v prometni nesreči v kraju Grajena na cesti med Ptujem in Mariborom.

"Motorist je vozil po regionalni cesti od Vurberka proti Ptuju, ko je v desnem ovinku zaradi dežja in vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je na nasprotno smerno vozišče in trčil v odbojno ograjo. Kolo z motorjem je odbilo izven vozišča, voznik in njegov sopotnik pa sta padla po vozišču," so zapisali na spletnih straneh slovenske policije.

Iz nasprotne smeri je takrat pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila in zapeljal čez voznika kolesa z motorjem. "Zaradi hudih poškodb je voznik kolesa z motorjem na kraju nesreče umrl, sopotnik pa je bil zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico Ptuj," so še zapisali.

Letos že 14
Samo v enem tednu so na slovenskih cestah umrli kar štirje motoristi. V nedeljo se je smrtno ponesrečil motorist na cesti od Štanjela proti Sežani, ponedeljek pa je bil usoden za voznika motornega vozila, udeleženega v prometni nesreči na avtocestnem izvozu Hrušica na gorenjski avtocesti.

Policija je sicer v torek začela preventivno akcijo za izboljšanje varnosti v cestnem prometu, v okviru katere izvaja poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil. V tem času bodo nadzirali upoštevanje prometnih predpisov, brezhibnost vozil in psihofizično stanje motoristov. Akcija bo trajala do 26. junija.

V letošnjem letu je do začetka akcije na slovenskih cestah umrlo že 12 motoristov, skupaj z današnjima nesrečama torej 14.

Komentarjev 1
  • BenX 17:07 17.junij 2011.

    eno nesrečo sem videl. predpostavljam da je nesrečnež na avtocesti pri lenartu v hudem nalivu zapeljal na belo črto in ga je odneslo. ta svinjarija je skliska, da je groza!!! ali pa mu je kdo zaprl pot, ker vidlivost je ...prikaži več bila... hm... v biustvu je ni bilo. hitrosti v teh pogojih sigurno ni imel velike, tudi špure (ostanki motorja po cesti) od padca so zelo kratke.