Slovenija > Črna kronika
3366 ogledov

V hišnem priporu naj bi zlorabil slovaško turistko

ženska nasilje Shutterstock Fotografija je simbolična.
Koprčanu Aleksandru R. sta spolno nasilje očitali dve dekleti, ena si je premislila.

Aleksandar R. je v analih slovenskih, italijanskih in hrvaških sodišč precej popisan list. Obsojen je bil že kot član združbe, ki je kradla in preprodajala drage avtomobile, zaradi povzročitve hude telesne poškodbe in trgovine s prepovedanimi drogami. Tudi 17. septembra 2021 je bil zavoljo obsodbe v Trstu v hišnem priporu.

Sprejeli sta povabilo

Tisti petek je dopolnil 38 let in od sodišča je dobil dovoljenje, da praznuje zunaj doma, a se mora vrniti do osme zvečer. S štirimi prijatelji se je napotil v lokal in  kmalu sta k njim prisedli dekleti s Slovaške, ki sta Trst obiskali kot turistki. Po nekaj pijačah sta sprejeli še povabilo na večerjo. Že tam naj bi pristali na otipavanje in poljube, s četverico – eden povabljenec se je poslovil – sta odšli tudi v Aleksadrovo stanovanje.

Ozračje je menda postajalo iz ure v uro bolj sproščeno, sploh ob vedno polnih kozarcih, tudi nekaj drog naj bi vzeli. Ko sta odšla še dva gosta, naj bi Aleksandrov prijatelj z eno Slovakinjo odšel v sobo, sam pa je ostal z njeno kolegico. Takrat naj bi se zgodilo spolno nasilje, ki ga je obtožen. Domnevno zlorabljeno dekle naj bi zatem pobegnilo iz hiše. Okrog polnoči sta poklicali karabinjerje. Odpeljali so ju v bolnišnico, kjer so menda ugotovili, da je ena od njiju imela spolni odnos.

Vsi naj bi se poljubljali z njima

Aleksandra R. sta spolnega nasilja najprej obtožili obe Slovakinji, a si je ena kmalu premislila. Tudi iz posnetkov videonadzornih kamer pod hišo je razvidno, da v njunih objemih ni bilo prisile.

Z obtožbo pa vztraja domnevno posiljena turistka, a na sodišče ni prišla in so jo na eni od prejšnjih obravnav zaslišali na daljavo. Ponovila je svoje trditve, čeprav naj bi svoje izjave doslej večkrat spreminjala.

Ta mesec so spomine pred sodnikom Enzom Truncelittom obujali Aleksandar R. In njegovi trije znanci. Dekleti sta bila po njihovih besedah, kot je poročal Primorski dnevnik, zelo odprti, česar se niso branili in so se vsi poljubljali z njima. Nazadnje so ostali štirje, Aleksandar s temnolasko, njegov prijatelj se je umaknil v sobo s svetlolasko. Obtoženec je dejal, da sta se se z dekletom le pogovarjala in otipavala, jo je pa zalotil, kako brska po stanovanju – takrat da je začela vpiti in metati stvari.

Menda bi bila za trojčka

Temnolaska je odšla na cesto, po pričanju Aleksandrovega prijatelja pa se še enkrat vrnila. Bila naj bi mirna, na njegovo vprašanje, če bi bila kdaj za trojčka, pa odvrnila, da lahko.

Obramba domneva, da je morda žrtev celo sam Aleksandar R., saj da bi utegnili Slovakinji v okviru večje kriminalne združbe osvajati moške, jih prijavljati policiji celo zaradi posilstva in nato izsiljevati. Tožilka Federica Riolino bo imela z dokazovanjem obtožnice vsekakor zahtevno delo.

Fotografija je simbolična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.