Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

V hudi nesreči sedem poškodovanih

Nesreča na AC
1/10
PGE Krško
Ponoči se je na avtocesti na Jesenicah na Dolenjskem zgodila huda prometna nesreča, naleteli sta dve osebni vozili.

Do nesreče je prišlo nekaj pred pol tretjo uro ponoči pri bencinskem servisu OMV v smeri mejnega prehoda Obrežje.

Sedem oseb je bilo poškodovanih, od tega štiri huje. Poškodovane so odpeljali v brežiško in novomeško bolnišnico.

Vzvratno vozil po voznem pasu

Po prvih ugotovitvah policije je 54-letni voznik vozila z nemškimi registrskimi tablicami od zadaj silovito trčil v vozilo bosanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 47-letni voznik.

"54-letni voznik je poškodovan huje, njegova sopotnica je dobila lažje telesne poškodbe. 47-letni voznik osebnega avtomobila se je poškodoval lažje, prav tako eden od potnikov v  vozilu. Tri potnice v vozilu so se poškodovale huje. Po prvih ugotovitvah nobena od treh hudo poškodovanih potnic, ki so sedele zadaj, ni bila pripeta," so sporočili s PU Novo mesto.

Kot kaže za zdaj, je nesrečo zakrivil 47-letni voznik. Domnevno se je ustavil na avtocesti na voznem pasu vzporedno z bencinskim servisom. Po voznem pasu je zapeljal vzvratno – predvidoma zato, ker naj bi želel zapeljati na bencinski servis. Takrat pa je pravilno za njim pripeljal 54-letni voznik in prišlo je do silovitega trčenja.

Če bodo ob zaključku preiskave policisti potrdili te prvotne domneve, bodo 47-letnika kazensko ovadili zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Dva reševali iz ukleščenega vozila

Poleg brežiških in krških reševalcev  ter policistov so posredovali tudi gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, iz enega od vozil s tehničnim posegom rešili dve ukleščeni osebi in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in transportu ponesrečencev.

Poskrbeli so tudi za osvetlitev kraja dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, ob pomoči predstavnika Darsa počistil razbitine, oprali cestišče ter pomagali vlečni službi pri odstranitvi uničenih vozil. Zaradi nesreče je bil urejen obvoz, poročajo na strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.