Slovenija > Črna kronika
5168 ogledov

V hudi nesreči smrt 49-letnika

Prometna nesreča, zaprta avtocesta bralka
24. oktobra je prišlo do prometne nesreče, v kateri je na štajerski avtocesti umrl 49-letni voznik tovornega vozila. Danes policija pošilja dodatne ugotovitve.

Prometna nesreča se je zgodila na štajerski avtocesti pred izvozom Slovenska Bistrica-jug v smeri proti Mariboru. V nesreči je umrl 49-letni voznik, ki je bil državljan Bosne in Hercegovine. Danes so iz PU Maribor sporočili, da  je bila prometna nesreča posledica naravne smrti voznika. 

Voznik tovornega vozila s polpriklopnikom je takrat zapeljal desno izven vozišča na nabrežino, kjer se je vozilo prevrnilo.

Letos več prometnih nesreč

Kot so še sporočili iz policije, so razmere glede prometne varnosti na območju mariborske uprave letos, glede najhujših posledic, ugodnejše kot v enakem obdobju lani. Letos so doslej sicer obravnavali 3065 prometnih nesreč oziroma sedem odstotkov več kot lani v tem času (2871), a se jih je enajst končalo s smrtnim izidom, kar je pol manj kot leto prej. V njih je umrlo 13 ljudi, leto prej pa 22.

Ob tem so beležili še 99 prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami, kar je 41 odstotkov več kot lani (70), v njih pa se je poškodovalo 105 ljudi, leto prej pa 84. Nesreč z lahkimi poškodbami je bilo 798, natanko sto več kot v letu 2021, v njih pa se je težje poškodovalo 1088 ljudi. Štiri odstotke več je bilo tudi nesreč z materialno škodo, skupaj 2157.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.