Slovenija > Črna kronika
356 ogledov

V hudi prometni nesreči umrla ena oseba

Prometna nesreča na Dolgem mostu
1/6
Žurnal24 main
V hudi prometni nesreči na ljubljanski obvoznici, ko je tovornjak prebil varnostno ograjo, je umrla ena oseba. Nastajali so dolgi zastoji.

Pri padcu tovornega vozila z nadvoza je življenje izgubil voznik, po neuradnih podatkih tuji državljan. Po do sedaj zbranih obvestilih policije naj bi voznik tovornega vozila vozil po avtocesti iz smeri Brezovice proti Kozarjem. Na nadvozu čez Tržaško cesto naj bi dohitel počasi premikajočo kolono vozil ter kljub zaviranju trčil v zadnji del osebnega vozila v koloni pred seboj.

Po trčenju je voznik tovornega vozila izgubil oblast nad vozilom, ki se je prevrnilo ter zdrselo desno preko odstavnega pasu v odbojno ograjo, ki jo je prebilo, nato pa je zdrselo preko betonskega roba viadukta ter obstalo na strehi, oprto na nasip konca viadukta.

Voznik  je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju prometne nesreče. Voznik osebnega vozila, udeleženega v nesreči, je nepoškodovan.

Ponesrečenemu niso mogli pomagati

Tovornjak je obležal na brežini le nekaj metrov od Tržaške ceste, če bi padel nanjo, bi bile lahko posledice še bistveno hujše. 

Policisti so kraj zavarovali, Dars pa je zato, da bi preprečil ustavljanje voznikov in ogledovanje nesreče, razprl poseben zastor. 

Priča je za Pop TV povedala, da so skušali vozniku pomagati naključni prisotni, ki so se prebili do zmečkane kabine. Voznik je bil takoj po nesreči še živ, vendar je čez nekaj minut izdihnil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.