Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

V Istri uničevali slovenske prikolice

Fotografija je simbolična. (Foto: Polona Pegan) Žurnal24 main
Prikolice Slovencev so popolnoma uničili, eno so celo ukradli.

Hrvaška policija je v začetku tedna prejela prijave slovenskih državljanov, da je nekdo v zadnjih tednih uničil ali ukradel njihove počitniške prikolice, postavljene ob obali Kvarnerskega zaliva na območju Kavrana, kakšnih 15 kilometrov severovzhodno od Pulja. Policija bo vložila kazenske ovadbe proti neznanim storilcem.

Prikolice popolnoma uničili

Neznanci so med 30. avgustom in 11. septembrom vdrli v počitniško prikolico znamke Adria, ki je v lasti 54-letne slovenske državljanke. Potem ko so iz prikolice ukradli različne tehnične naprave, so jo popolnoma uničili, lastnico pa oškodovali za nekaj deset tisoč kun (več tisoč evrov), so zapisali na spletni strani istrske policijske uprave.

Več tisoč kun (več sto evrov) škode je imela tudi 59-letna slovenska državljanka, ki so ji neznanci popolnoma uničili prikolico med 23. julijem in 5. septembrom. Njenih stvari niso ukradli.

Zadnji dogodek, ki so ga policiji prijavili v torek, pa je kraja počitniške prikolice 68-letne slovenske državljanke. Prikolica je izginila med 23. julijem in 17. septembrom, škode je tudi za več tisoč evrov.

Policija išče enega ali več neznancev zaradi suma kaznivih dejanj težke kraje, poškodovanja tuje stvari in kraje.

Komentarjev 5
  • feferon 19:24 19.september 2013.

    Pa pejte kam drugam, ne pa v lepo njihovo. Vas bo prišlo ceneje....

  • majdas 14:56 19.september 2013.

    Vsak avtokamp naj bi imel recepcijo ... ?

  • sprehajalec 13:26 19.september 2013.

    "59-letna slovenska državljanka, ki so ji neznanci popolnoma uničili prikolico med 23. julijem in 5. septembrom. Njenih stvari niso ukradli. Zadnji dogodek, ki so ga policiji prijavili v torek, pa je kraja počitniške prikolice 68-letne slovenske državljanke. ""Sanmi ...prikaži več Penzionerji s 500 Eur pokojnine.