Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

V Izoli podrl povzročitelja nesreče, na Dolenjskem trije pijani

Policija Saša Despot
V Izoli je moški, ki mu je mladenič podrsal avto kar sam obračunal z njim, na Dolenjskem pa so policisti obravnavali kar tri močno pijane udeležence v prometu. Trgatev je tu ...

Izolske policiste je ponoči poklicala domačinka in povedala, da je nekdo na Piranski ulici z mopedom popraskal osebni avto. Policisti so na kraju ugotovili, da je 26-letni Izolan s kolesom z motorjem Sim tip Orbit zapeljal v Piransko ulico, pri tem pa s krmilom podrsal ogledalo na parkiranem osebnem avtomobilu.

To je videla žena lastnika in obvestila moža, ki je prišel na kraj in z motoristom sprl. Ker je ta želel pobegniti s kraja, ga je lastnik avtomobila prijel in podrl, zaradi česar si je mopedist poškodoval glavo (ureznina). Ko so prispeli reševalci, se je upiral, nato so ga odpeljali v izolsko bolnišnicoco. Zoper povzročitelja sledi plačilni nalog za

povzročitev prometne nesreče in za vožnjo pod vplivom alkohola (alkotest mu je pokazal 1,12 mg/l alkohola), lastniku osebnega avtomobila pa sledi plačilni nalog po 6/2 ZJRM.

Trije pijani na Dolenjskem

Dolenjski policisti so včeraj nekaj po 12. uri v Prelesju pri Šentrupertu pri vožnji ujeli pijanega 23-letnega voznika kolesa z motorjem. v Litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola, vozil je neregistriran moped in to brez vozniškega dovoljenja. Policisti bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog. Vseboval bo tudi kršitve javnega reda in miru, saj se je mladenič pred tem v Trebnjem sprl z voznikom osebnega avtomobila, nanj kričal in udarjal po steklu avtomobila.

Policisti posebne skupine za nadzor prometa so medtem v Češnjicah pri Trebelnem zaradi nezanesljive vožnje ustavili 41-letnega voznika kolesa z motorjem. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,80 miligramov alkohola (3,7 g/kg). Moped so mu zasegli.

Tretjega pijanega voznika pa so novomeški policisti odpeljali s seboj; gre za 68-letnega moškega, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola (1,58 g/kg).

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:31 10.november 2015.

    Tale je pa kerlc , na motorju bit mrtu pijan, pa ne prej ubrisat ampak se prpelat direkt pred policaje !