Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

V kombi zlagala ukraden baker, ko je prišla policija

Ukraden baker PU Kranj
Če bi Celjanoma kraja uspela, bi s prodajo bakra zaslužila približno 2.000 evrov.

Blejske policiste je ponoči poklical občan in jim naznanil, da v Ukancu neznana oseba pri turističnem objektu povzroča hrup. Povedal jim je tudi, da je pred objektom parkiran bel kombi z rdečimi napisi.

Policisti so izsledili kombi iz prijave, v njem pa približno 65 kvadratnih metrov zloženih bakrenih  plošč, ob katerih sta se skrivala 26- in 30-letni Celjan. "Če bi bila tatova uspešna, bi si z  nezakonitim dejanjem pridobila za okoli 2.000 evrov protipravne premoženjske koristi, povzročila pa sta še za več tisoč evrov premoženjske škode na objektu, iz katerega sta kradla," je povedal Bojan Kos s kranjske policijske uprave in dodal, da se za tako kaznivo dejanje storilec kaznuje z zaporom do treh let.

Pomembno sodelovanje

Bojan Kos je izpostavil, da je s hitro, zlasti pa z dobro informacijo občan bistveno prispeval k preiskavi kaznivega dejanja in prijetju osumljencev. "Poudarjamo, da si lahko s takim sodelovanjem policije in državljanov vsak posameznik zagotovi vpliv na odločanje o varnostni problematiki na območju, kjer prebiva ali dela. Seveda so ob tem pomembne tudi hitre intervencije in dobro  delo  policije, če se želimo uspešno spopadati z varnostnimi izzivi, vendar je varnost skupna dobrina in zato lahko s skupnimi močmi zagotovo zmanjšamo število deviantnih dejanj in pojavov ter naredimo več, da bi jih preprečili, odkrili in preiskali," je povedal.

Pojasnil je še, da lahko informacije o pojavih in dejanjih, ki vplivajo na varovanje življenja, osebne  varnosti in premoženja, kadarkoli sporočite na telefonsko številko katere od policijskih postaj ali pa pokličete na interventno  številko 113 oziroma anonimni telefon 080 1200, ki klicatelju zagotavlja popolno anonimnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.