Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

V koprski zapor tihotapila drogo

37-letna Koprčanka je v zapor prinesla drogo, ki jo je predala svojemu partnerju Žurnal24 main
Med poostrenim nadzorom zlorabe prepovedanih drog so koprski policisti odkrili žensko in moškega, ki sta v zapore Koper tihotapila prepovedano drogo.

23-letno žensko z območja Brkinov so zalotili preteklo sredo. V zapore Koper je prinesla 49 tablet, ki jih je skrila v embalažo za šampon. Tablete so bile namenjene 26-letnemu sorodniku, vsebujejo pa snovi, ki so uvrščene med prepovedane droge. Na domu osumljenke so policisti opravili hišno preiskavo, pri kateri so zasegli še 25 enakih tablet. Zoper 23-letnico bo podana kazenska ovadba.

Našli 68 sadik konoplje
Dan kasneje so policisti istovrstno kaznivo dejanje zaznali pri 31-letniku iz okolice Kopra. Med hišno preiskavo so mu zasegli 68 sadik konoplje, metadon in razne pripomočke za gojenje konoplje. Tudi zoper njega bodo podali kazensko ovadbo.

V okviru poostrenega nadzora so opravili še šest manjših zasegov prepovedanih drog. Zoper kršitelje bodo uvedeni hitri postopki o prekršku.

Uspešen poostren nadzor
Policisti so na območju mesta Koper poostren nadzor izvajali tudi pretekli konec tedna, opravili so skupno 38 zasegov prepovedanih drog. V soboto so pri 25-letniku z območja Kamnika odkrili in zasegli 46 tablet in kapsul, ki so vsebovale prepovedano drogo amfetamin. Naslednji dan so na njegovem domu zasegli še 112 kapsul in tablet, za katere obstaja sum, da gre za isto prepovedano drogo.

Prav tako v soboto so policisti zaznali, da je 24-letnik z območja Maribora enemu izmed obiskovalcev javne prireditve, 23-letnemu someščanu, prodal manjšo količino prepovedane droge amfetamin. Zoper oba osumljenca bosta podani kazenski ovadbi, za ostale kršitelje pa bodo uvedeni hitri postopki o prekršku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.