Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

V Kopru umrl 50-letni motorist

Motoristi so med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu. Podatki o najhujših ne Žurnal24 main
Včeraj je v Kopru zaradi prehitre vožnje umrl 50-letni motorist. Na Štajerskem za konec tedna poostren nadzor nad motoristi.

Včeraj ob 15.34 uri se je na cesti rezervirani za motorna vozila v Kopru zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 50-letni voznik motornega kolesa iz okolice Kopra. 

Z neprilagojeno hitrostjo je vozil po prehitevalnem pasu iz Semedele proti Bertokom, ko je dohitel pred seboj vozečo kolono vozil. Med zaviranjem je izgubil oblast nad vozilom in padel na levi bok ter po približno 40 metrih drsenja zadel v stebriček varovalne ograje. Trčenje je bilo tako silovito, da je umrl, čeprav je imel na glavi pravilno pripeto homologirano čelado. Motor je odneslo še 60 metrov dlje kot motorista, so sporočili s koprske policijske uprave. 

Na Štajerskem ta konec tedna poostren nadzor nad motoristi

Policijski nadzor motorja | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Prav voznike motorjev bodo policisti mariborske policijske uprave poostreno nadzorovali ta konec tedna, najobsežnejši nadzor bo v petek med 13. in 20. uro. 

Policisti bodo pozorni predvsem na prekoračitve hitrosti, nepravilno prehitevanje, nepravilno stran in smer vožnje, neuporabo zaščitnih čelad, tehnično brezhibnost vozil, vožnjo pod vplivom alkohola in mamil, izsiljevanje prednosti v križiščih in vožnjo v rdečo luč.

Na cestah bodo tudi policisti na motorjih in provide, osredotočili pa se bodo na ceste v naseljih, regionalne ceste in glavne ceste. 

Bistveno manj motoristov ima čelado

Motoristična čelada | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
V prvem polletju letošnjega leta je bilo na območju Policijske uprave Maribor v prometnih nesrečah udeleženih 43 voznikov motornih koles, od katerih je eden umrl, 9 pa jih je bilo hudo ranjenih, kar je skoraj dvakrat toliko kot lani. Lani je imelo čelado 97 odstotkov v prometnih nesrečah udeleženih motoristov, letos pa le 77. 

V prometnih nesrečah je bilo letos udeleženih manj voznikov mopedov, a sta se kljub temu dva hudo poškodovala. 

Največ prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja pravil o prednosti, na cestah v naseljih in na regionalnih cestah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • karantanija 11:00 14.avgust 2015.

    Pa še glede (ne)varovalnih ograj: Če varovalne ograje avtomobile lahko varno zadržijo znotraj cestišča, da so posledice trka čim manjše, pa so za motoriste prav ograje lahko usodne. Motorist ob padcu z motorja drsi po tleh, pri tem ...prikaži več pa hitro naleti na nosilni stebriček ograje, ki je postavljen na vsake štiri metre.http://www.zurnal24.si/varovalna-ograja-lahko-seseklja-motorista-clanek-253126

  • karantanija 10:46 14.avgust 2015.

    Pred njim je v nedeljo zjutraj v Brkinih umrl 21-letnik iz Fabcev, ki se je pri Pregarju z avtom prevrnil in se kotalil pod cesto. "Izjava očividca, objavljena na motorističnem forumu. " paste na cestah ker nesreča ...prikaži več nikol ne počiva. voznik avtomobila se je z dobrim namenom odmaknil na prehitevalni pas da je omogočil vključevanje v promet drugemu vozilu in spregledal motorista ki je močno zavrl in padel. ni zadel avta pred seboj zato policaji kot ponavadi nabijajo z neumnimi izjavami. prej jih nisem maral ma da mi v takšnih trenutkih lažejo v faco in nočejo povedat resnice mi nabijajo da je slabo ocenil hitrost vozila pred seboj in zato močno zavrl sej veste motoristi da tudi če slabo oceniš hitrost pred seboj vozečega je še tista rezerva in ne panično zabremzaš "

  • karantanija 10:45 14.avgust 2015.

    Zakaj je zavrl, včeraj še ni bilo znano, med zaviranjem je izgubil ravnotežje, z motorjem padel in zdrsnil po asfaltu. Na žalost je drsel ravno proti sredini štiripasovnice, kjer je očitno zadel stebričke, ki nosijo sredinsko odbojno ograjo. Na ravnih ...prikaži več delih cest in na avtocestah ti stebrički niso zavarovani z lamelami kot ob nevarnih ovinkih.Nesrečni motorist je obležal na kraju brez znakov življenja. Na kraj so sicer prihiteli reševalci, vendar mu niso mogli več pomagati.Po naših informacijah je bil pokojni nekdanji prvoligaški nogometni vratar Kopra, dekanskega Jadrana in sežanskega Tabora Janko Grmek. Do njega naj bi takoj po padcu priteklo nekaj očividcev z bližnje OMV-jeve črpalke, vendar mu niso mogli pomagati. Motor naj bi imel šele krajši čas, delal pa je kot vzdrževalec športnih objektov v Izoli. Po neuradnih podatkih naj bi si ob padcu in trku v stebričke zlomil tilnik. Nesrečni motorist je letošnja šesta žrtev na cestah koprske policijske uprave. Pred