Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

V Kranju in Škofji Loki na delu goljufi

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, placevanje, foto: Bostjan T Boštjan Tacol
Policisti opozarjajo: zbiranje prostovoljnih prispevkov za varno hišo nikoli ne poteka od vrat do vrat. Še posebej bodite pozorni v Kranju in Škofji Loki.

Varna hiša Gorenjske je policiji včeraj prijavila, da neznane osebe v njenem imenu na Gorenjskem pobirajo prostovoljne prispevke. Pojasnili so, da prostovoljnih prispevkov za varne hiše in sorodne organizacije, ki so združene v sekcijo za varne hiše in materinske domove po Sloveniji, nikoli ne zbirajo od vrat do vrat. Opozarjajo, da gre za goljufijo, pobiralci donacij pa so to nazadnje počeli v Kranju in Škofji Loki. 

"Podobnih prijav, dve v januarju in tri v februarju, ko so posamezniki v imenu solidarnosti pri ljudeh zbirali prostovoljne prispevke, je bilo letos že več. Največ ravno v Kranju in Škofji Loki," opozarjajo policisti.

Potrebujejo potrdilo 

Dodajajo, da naj bodo občani pozorni na posameznike, ki zbirajo prostovoljne prispevke. Pazijo naj tudi, komu jih izročajo, da ne bodo ogoljufani. Prispevke lahko zbirajo samo tiste osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote in se izkažejo s pooblastilom za nabiranje prostovoljnih prispevkov.

Dovoljenje pa ni potrebno, če je dejavnost društva humanitarne narave oziroma v javnem interesu. Zato lahko takrat občani, preden izročijo donacijo, okoliščine zbiranja preverijo pri teh organizacijah, zaključujejo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.