Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

V Krškem prijeli serijske vlomilce

policija Nik Rovan
Krški policisti so prijeli serijske vlomilce, ki so zakrivili več vlomov od konca leta 2012 in v začetku leta 2013.

Iz policijske uprave Novo mesto sporočajo, da so krški policisti prijeli serijske vlomilce. Policisti so bili namreč konec leta 2012 in v začetku leta 2013 obveščeni o več vlomih v stanovanjske hiše, počitniške hiše, lokal in trgovino na območju Krškega, Sevnice in Brestanice.

Kradli vrednejše predmete

"V večini primerov so storilci s primernim orodjem vlamljali skozi okna in vrata in iz objektov kradli vrednejše predmete. Z vlomi in tatvinami so povzročili za več tisoč evrov premoženjske škode. Najpogosteje so kradli gotovino, orodje, kuhinjske aparate, tobačne izdelke, plinske jeklenke, televizijske in radijske sprejemnike itd.," so zapisali v sporočilu za medije.

Prijeli tri osumljence

Med policijsko raziskavo so policisti in kriminalisti prišli na sled trem osumljencem iz Sevnice in Krškega. Na podlagi odredbe sodišča so opravili hišne preiskave na naslovih bivanja 42-letnega in 26-letnega osumljenca z območja Sevnice ter 35-letnega osumljenca z območja Krškega. Med opravljanjem hišne preiskave so našli in zasegli več ukradenih predmetov.

Trojica pri preiskovalnem sodniku

Policisti so trojico s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj velikih tatvin privedli k preiskovalnemu sodniku. Osumljenci so bili že večkrat obsojeni zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete. Eden izmed njih je bil tovrstnega kaznivega dejanje obtožen že desetkrat. "Preiskovalni sodnik je zoper 42-letnega in 26-letnega osumljenca iz Sevnice odredil pripor, zoper 35-letnega osumljenca pa hišni pripor," še poročajo iz policijske uprave Novo mesto.

Občane pa pozivajo, da poskrbijo za varnost svojega premoženja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.