Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

V Lescah ponoči požgani še dve lopi

Ogenj Shutterstock Slika je simbolična.
Potem ko so radovljiški policisti letos na območju Lesc obravnavali že več požarov na lesenih lopah, sta danes ponoči v Lescah pogoreli še dve leseni uti. Policisti iščejo storilca, ki v Lescah podtika ogenj in povzroča materialno škodo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so radovljiški policisti letos v Lescah obravnavali že sedem požarov na manjših lesenih objektih. Ugotovili so, da storilec pride do objekta, podtakne ogenj in nato hitro odide. Tako je bilo tudi danes okrog 2.30, ko sta na Poljski poti med Radovljico in Lescami, kjer so urejeni vrtički, zagoreli dve leseni lopi.

Poginile živali

Radovljiški in leški prostovoljni gasilci so požar pogasili. Kot so pojasnili, je bila kljub temu ena vrtna lopa v celoti uničena, v drugi pa je poginilo 19 zajcev in pet kokoši, o čemer so obvestili tudi veterinarsko higiensko službo.

Računajo na pomoč prič

Policisti intenzivno zbirajo obvestila in dokaze o dejanju in storilcu. Ker pa je preiskovanje požarov zahtevna policijska naloga, so jim lahko v veliko pomoč tudi informacije ljudi, ki so karkoli opazili ali vedo kaj povedati o dogodku ali storilcu. Informacije lahko vsakdo sporoči na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200, pravijo policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.