Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

V letošnji zimi že osem nesreč

Krvavec Janez Kuhar
Pet nesreč se je končalo s hudimi telesnimi poškodbami, tri pa z lažjimi.

Policisti so letos na smučiščih obravnavali že osem nesreč, od tega se jih je pet končalo s hudimi telesnimi poškodbami, tri pa z lažjimi. Največkrat so bili vzrok za nesrečo nepazljivost, neizkušenost in precenjevanje znanja in izkušenj. Tudi hitrost smučanja je pogosto razlog za nesrečo, so gorenjski policisti povedali danes v Kranjski Gori.

Policija opozarja, da bo smučanje prijetno in varno le, če bodo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni. Smučarji morajo spoštovati tudi opozorila, odredbe in navodila nadzornikov smučišč, policistov in drugih oseb, ki skrbijo za varnost na smučišču.

Letos sicer niso obravnavali še nobenega smučarja, ki bi smučal pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog.

Pomagajo tudi hrvaški policisti

Pri tem jim na območju policijskih uprav Kranj in Celje pomagajo tudi hrvaški policisti. Tako je naloge na kranjskogorskem smučišču skupaj s slovenskim policistom od 2. januarja opravljal en hrvaški policist, ki ga bo prav danes nadomestil njegov kolega, ki bo v Kranjski Gori ostal do 18. januarja.

Nadzor na smučiščih se bo nadaljeval tudi po 18. januarju oziroma kar skozi vso smučarsko sezono, z občasnimi poostrenimi nadzori, ko bodo policisti, sicer izključno v preventivne namene, merili tudi hitrost smučarjev, so še povedali na novinarski konferenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.