Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

V letu dni si je prilastila 99 tisoč evrov

denar evro Shutterstock
Ljubljanski policisti so ovadili 36-letnico, ki si je v letu dni prenakazala 99 tisoč evrov.

Ljubljanski policisti so zaradi sumov storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja kazensko ovadili 36-letnico iz Grosupljega.

Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so za STA povedali, da gre za Osnovno šolo Danile Kumar, kjer je ravnateljica zoper nekdanjo računovodkinjo podala kazensko ovadbo zaradi suma poslovne goljufije na podlagi izvedbe notranje revizije poslovanja. Ravnateljica je podala ovadbo po uradni dolžnosti in o tem obvestila tako MOL kot ministrstvo za šolstvo in šport, so pojasnili na MOL.

Ob tem so dodali še, da je nadzor odredila ravnateljica, kar so potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana. Računovodkinja na tej šoli ni več zaposlena, so še zatrdili na MOL.

Prenakazovala denar

Od novembra 2009 do oktobra 2010 je na svoj transakcijski račun nakazovala različne zneske od 500 do tri tisoč evrov. Prikrivala jih je tako, da so bili pod naziv prejemnika plačila navedeni različni dobavitelji, pri katerih je ustanova nabavljala različna živila.

Vodstvo ustanove je nepravilnosti ugotovilo ob izrednem notranjerevizijskem pregledu poslovanja, in ugotovilo, da se dejanski in knjiženi dokumenti ne ujemajo. Ugotovljeno je bilo, da si je z dejanji 36-letnica protipravno prilastila za okoli 99 tisoč evrov premoženjske koristi.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:15 22.november 2011.

    Da ti slučajno ne komentiraš čist nekej drugega,ker ne vem,kaj ma tale kradljiva baba z volitvami,ali pač??

  • nibo 10:04 22.november 2011.

    Zakaj bi se moralo sodišče ravnati po volitvah, če je obtožen (ne glede kdo), naj sodišče dela naprej kot je planiralo. Tisti pa ki je obdolžen naj dokaže svojo nedolžnost. Le pomislite kako bi bilo na sodišču če bi vsi ...prikaži več zganjal tak cirkus kot Janša.