Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

V Ljubljani tokrat brez žrtev

Pirotehnika PP Logatec
Silvestrovo je tokrat, vsaj v Ljubljani, minilo praktično brez poškodb s pirotehničnimi sredstvi, sicer običajnimi v obdobju pred koncem leta.

V minuli silvestrski noči nihče ni potreboval medicinske skrbe oziroma iskal pomoč v Univerzitetni klinični center (KC) Ljubljana zaradi poškodb s pirotehniko.

Precej manj mirno pa je bilo na silvestrovo po mariborskih zdravstvenih domovih in v tamkajšnjem KC. Ob prehodu iz starega v novo leto se je tam namreč zgodilo kar precej nesreč zaradi nespametne uporabe pirotehničnih sredstvev. Na urgenci KC so se v le nekaj ur znašli štirje poškodovani.

Ob vstopu v lansko leto več nesreč kot prej

Čez nekaj tednov bodo policisti sešteli vse nesreče, ki so jih ob koncu lanskega leta obravnavali zaradi pirotehnike in o tem pripravili poročilo. Policisti so sicer v manj kot mesecu dni na prehodu iz predlanskega v lansko leto obravnavali več nesreč s pirotehniko kot v primerljivem obdobju leto prej.

"V obdobju od 20. novembra 2013 do 10. januarja 2014 smo obravnavali 16 poškodovanih
oseb, predlansko leto 15. Od tega se je poškodovalo 9 mladoletnikov, predlansko leto 7. V tem istem obdobju lanskega leta smo obravnavali 128 kršitev, leto prej 150," pojasnjujejo na generalni policijski upravi (GPU).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.