Slovenija > Črna kronika
1998 ogledov

V Ljubljani vlomil v bankomat in pobegnil

Vlom v bankomat
Policija je moškega, ki je pobegnil z ukradenim avtomobilom, že prijela.

Ljubljanski kriminalisti in policisti so v začetku oktobra Na cesti 24. junija v Ljubljani uspešno preiskali izvršen vlom v bančni avtomat s t.i. plinsko eksplozijo, katerega je utemeljeno osumljen 40-letni srbski državljan.

"S kriminalistično preiskavo in preiskovalnimi dejanji je bilo ugotovljeno, da se je osumljenec 4. oktobra z ukradenim osebnim avtomobilom, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice, okoli tretje ure zjutraj pripeljal do bančnega avtomata na omenjeni lokaciji," je pojasnila Nataša Pučko iz PU Ljubljana. "Z namenom vloma ga je s pomočjo t.i. plinske eksplozije razstrelil  in tako prišel v notranjost trezorskega dela bankomata. Iz njega je odtujil nekaj kaset z manjšo količino denarja, hkrati pa je z  eksplozijo povzročil večjo materialno škodo tudi na objektu trgovine v neposredni bližini."

Imel je pripravljeno še eno ukradeno vozilo

Takoj po dejanju je 40-letni osumljenec z ukradenim vozilom pobegnil s kraja dejanja. "O eksploziji je bila takoj obveščen Operativno
komunikacijski center PU Ljubljana, ki je pričel izvajati prve nujne ukrepe za izsleditev in prijetje osumljenca,"
je še pojasnila Pučkova. "Policisti so osumljenca z ukradenim vozilom kmalu izsledili na enem izmed parkirišč na območju Bežigrada v trenutku,  ko se je pripeljal do drugega ukradenega avtomobila, ki ga je imel pripravljenega za nadaljnji beg, in mu odvzeli prostost."

Vlom v bankomat | Avtor:

Na podlagi odredbe sodišča so kriminalisti opravili preiskavi obeh ukradenih avtomobilov. "V vozilu, s katerim je bil prijet, so bili med
drugim najdeni in zaseženi predmeti (pripomočki), s katerimi je povzročil plinsko eksplozijo bankomata - plinska jeklenka z nameščeno plastično cevjo, daljši električni kabel in manjši akumulator kot vir električne energije in nekaj ročnega orodja,"
so razložili pri PU Ljubljana. "Za osebna avtomobila je bilo ugotovljeno, da sta bila ukradena na območju mesta Ljubljane 14 dni pred izvršitvijo opisanega kaznivega dejanja."

Je vlom povezan s tistim na Zaloški?

Po zbranih obvestilih je bil 40 letni osumljenec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor. Kriminalistična preiskava še ni zaključena, policija v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi zbira obvestila glede morebitnih sostorilcev in povezanosti opisanega dejanja z identičnim vlomom v bančni avtomat, ki je bil izvršen 2.10.2018 na Zaloški cesti v Ljubljani. Zagrožena  kazen za kaznivo dejanje velike tatvine je kazen zapora do petih let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 08:01 18.oktober 2018.

    Kapo dol policajem, kriminilastom, forenzikom...A kaj pomaga ves ta trud, ker ga bo izniničilo naše, do kriminalcev vseh vrst, milostno sodstvo. Če bo že dobil nekaj mesev zapora, bo s tožbami proti državi zaradi "neustreznih" pogojev v zaporu, zaslužil več, kot je ukradel.