Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

V lokalu streljal s plinsko pištolo

Pištola Shutterstock Fotografija je simbolična.
V noči s sobote na nedeljo je v enem izmed mariborskih lokalov 39-letni državljan BiH s plinsko pištolo grozil gostu in natakarici, sprožil je tudi nekaj strelov.

V nedeljo nekaj minut pred eno zjutraj je 39-letnik vstopil v mariborski gostinski lokal, pristopil do gosta, ki je sedel za mizo, mu na čelo prislonil plinsko pištolo in sprožil plinski naboj.

Zatem se je obrnil proti točilnemu pultu, kjer je natakarica štela dnevni izkupiček. Tudi v njo je nameril plinsko pištolo in zahteval, da mu izroči denar. Natakarica mu je izročila nekaj denarja, vendar se ropar s tem ni zadovoljil, zavpil je, naj mu izroči ves izkupiček.

Ko je denar dobil, je sprožil dva plinska naboja še proti natakarici. Takrat si je od strela opomogel prej omenjeni gost, vstal od mize in skočil na roparja. Med njima je prišlo do prerivanja, ropar je ob tem še večkrat ustrelil s plinsko pištolo, vendar ga je hrabri gost uspel obvladati. Podrl ga je na tla v letnem vrtu gostinskega lokala in ga tam zadržal do prihoda policistov.

Policisti so osumljenca pridržali, dežurni preiskovalni sodnik je odredil pripor.

Komentarjev 1
  • mirror 19:11 20.avgust 2014.

    Upajmo, da bo prejel ustrezno kazen in da bo sledil izgon iz države za nekaj let.