Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

V lovu na kolajno

Roni Pikec je našel tudi nekaj svetlih točk. (Foto: Fotosi.si)
1/7
Žurnal24 main
Slovenska plavalca Emil Tahirovič in Matjaž Markič sta se na 50 metrov prsno zanesljivo uvrstila v finale, ki bo danes ob 18.00. Oba sta v svoji predtekmovalni skupini osvojila prvo mesto.

Štafeti posebnega dela nista imeli, saj sta že bili uvrščeni v finale. Moški so za takšen dosežek morali prehiteti le eno reprezentanco. Odplavali so "lagano sportski", če lahko uporabim ta izraz.

Roni Pikec

Emil Tahirovič je v svoji predtekmovalni skupini s časom 27.42 celo izboljšal lastni rekord sredozemskih iger, a je njegov dosežek v tretji skupini poravil Italijan Alessandro Terrin (27.25). Z enakim rezultatom kot Tahirovič se je v finale prebil tudi Srb Caba Siladji, Matjaž Markič pa se je med najboljših osem uvrstil s petim izidom (27.96).

"Emil je dobro odplaval, Matjaž pa je imel precej smole. Najprej so se mu strgale kopalke, nato pa je imel povsem ponesrečen skok v vodo. Že na začetku je bil tako tri glave za ostalimi in jih je nato moral loviti. Na srečo mu je to uspelo. Če bosta v finalu oba nastopila tako, kot znata, se bosta borila za kolajno. Je pa plavanje na 50 metrov težko, saj se napake ne smejo zgoditi. Odločale bodo stotinke," je nastop obeh plavalcev v prsnem slogu ocenil selektor Roni Pikec.

V ženski konkurenci sta v isti disciplini Maja Šmid in Kaja Kolšek ostali brez finalnega nastopa. Slednja je bila deseta, Šmidova pa enajsta. Ženska štafeta na 4 x 100 metrov je v predtekmovanju osvojila peto mesto, moška šesto. "Štafeti posebnega dela nista imeli, saj sta že bili uvrščeni v finale. Moški so za takšen dosežek morali prehiteti le eno reprezentanco. Odplavali so 'lagano sportski', če lahko uporabim ta izraz. Obe štafeti se bosta uvrstili nekje od tretjega do petega mesta," je še povedal Pikec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.