Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

V lovu na morilca sodelavcev

Policija Reuters
Sedeminštiridesetletnik, ki je na jutranjem sestanku umoril tri sodelavce, je še na begu pred roko pravice.

Sedeminštiridesetletni Shareef Allman se je na jutranjem sestanku delavcev v kamnolomu pri mestu Cupertin sprl s prisotnimi, se nekoliko kasneje vrnil s pištolo in avtomatsko puško ter začel streljati. Dva človeka sta bili na mestu mrtva, tretji pa je kasneje umrl v bolnišnici. Allman je pobegnil, policija pa je kasneje našla njegov avtomobil, v katerem je bilo tudi več kosov orožja.

Iskanje osumljenca se je nato nadaljevalo od hiše do hiše v Cupertinu in okolici, kjer ima sedež podjetje Apple. Oblasti so zaprle šole in ljudem sporočile, naj ostanejo doma. Med begom je Allman na ozemlju podjetja Hewlett-Packard še s strelom ranil žensko, ki ji je poskušal ukrasti avtomobil.

Ne ustreza profilu nasilneža

Nihče od prijateljev in sorodnikov, ki so dali izjave za lokalne medije, ni domneval, da je Allman nasilen ali da ima sploh doma orožje. Allman je bil dejaven predvsem v skupnosti temnopoltih, vodil je neprofitni center za mlade, napisal knjigo proti nasilju nad ženskami v družini in nastopal na javni televiziji v mestu San Jose.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.