Slovenija > Črna kronika
377 ogledov

V Mariboru rešili dojenčka iz pregretega avta

Otrok v avtomobilu Shutterstock
Policisti so danes zopet reševali enoletno punčko iz pregretega vozila, ki sta jo starša pustila v avtu. Policija opozarja, da je lahko usodnih že nekaj minut!

Policisti so po opozorilu občana okoli 11.30 ure iz osebnega avtomobila znamke Renault Megane na parkirnem prostoru na Mlinski ulici v Mariboru rešili popolnoma preznojeno enoletno punčko.

Megane  | Avtor: PU Maribor PU Maribor

"K sreči je se punčko zaradi pravilnega ravnanja občana, ki je obvestil  policijo  in  zaradi  hitrega  odziva  policistov,  vse v redu in zdravniške  pomoči  ni  potrebovala.  Policisti so punčko lahko rešili brez povzročanja škode, saj je bilo vozilo odklenjeno," je pojasnil predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Oba bodo zaradi zanemarjanja ovadili

Do  vozila sta kmalu prišla tudi otrokova starša, 31-letna mati in 36-letni oče, oba romunska državljana, ki sta punčko pustila v  pregretem  vozilu. Policisti bodo oba zaradi  suma, da sta s svojim neodgovornim vedenjem storila kaznivo dejanje zanemarjanje   mladoletne   osebe  in  surovo  ravnanje,  po  192/1.  členu Kazenskega  zakonika (KZ-1) ovadila pristojnemu
tožilstvu.

Že nekaj minut je lahko usodnih

Policisti ob tem ponovno pozivajo, naj v vremenskih razmerah, ki smo jim priča  te  dni, ne puščajo nobenih živih bitij, še posebej pa ne otrok, starejših, bolnih ali onemoglih oseb. "Zavedati se moramo, da je visoke temperature  teko  prenašati že na prostem, kaj šele v zaprtih vozilih kjer lahko temperature v nekaj minutah narastejo na vrednosti, ki so lahko za ljudi tudi usodne," še navaja Šadl.

Komentarjev 4
  • Papaja Popi 14:24 07.avgust 2015.

    Me pa res zanima , zakaj naredijo otroka in potrem ne skrbijo za njega, kot punčico v očesu.

  • marabunta 13:43 07.avgust 2015.

    enostavna rešitev je pustit mobi na zadnjem sedežu, tega ne boš pozabil, pa še otroka boš "opazil" na zadnjem sedežu....grozaaaaa

  • semseprijavilsamozato 13:14 07.avgust 2015.

    Se mi samo zdi al se čas nazaj to ni dogajalo v takšni meri? So ljudje v preteklosti bili res pametnejši kot danes al kaj?!