Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

V Medulinu umrl Slovenec

Surfanje EPA
Slovenski deskar se je smrtno ponesrečil med valovi.

Nesreča se je zgodila okoli 11.20, policija pa je bila doslej z informacijami zelo skopa.

47-letni Slovenec, doma iz okolice Nove Gorice je po besedah njegovega prijatelja danes zgodaj zjutraj prišel v Medulin na surfanje. V tem času je na območju pihal močan jugo, vendar naj bi preminuli dobro poznal razmere na tem območju. Tudi sicer naj bi bile današnje vremenske razmere zelo dobre za ta šport.

Po pisanju Glasa Istre se je Slovenec v morje odpravil s peščene plaže Bjeca. Na morju pa je v nekem trenutku prišlo do nesreče, surfer je padel, pri tem pa obležal v vodi. Prepeljali so ga v bolnišnico v Pulju, a mu zdravniki niso mogli več pomagati in so ob 12.30 potrdili njegovo smrt.

Priča: Le danes v vodo brez jopiča

Kot je za spletni portal dejal lastnik bližnjega surferskega kluba in hkrati prijatelj preminulega, ga še toliko bolj čudi, ker je do nesreče prišlo zelo blizu obale v morju, ki sega le do kolen. Po njegovih besedah je bilo v tistem trenutku v morju še okoli 30 surferjev, a nihče ni videl, kaj se je zgodilo.

Da je nekaj narobe, so opazili šele, ko je prazen surf prineslo do obale. Ponesrečenega so takoj našli in ga skušali oživljati. Po besedah priče je imel polna pljuča vode in viden udarec v obraz. "Poznal sem ga, bil je moj prijatelj. Kar pa je najhuje, sprva sploh ni nameraval priti ta vikend, a si je nato premislil. Bil je zelo dober surfer, čeprav še ni imel dolgega staleža. In  razen danes nikoli ni šel v morje brez rešilnega jopiča."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:19 03.februar 2014.

    Razen danes nikoli ni odšel na morje brez rešilnega jopiča. HI, HI HI, to je glih tko , kot da bi šel planinc danes v hribe . V morju plitkejšem od pol metra? Skočil je čez val v luknjo , ...prikaži več, kjer morja sploh blo ni in je vsekal v ven štrleče dno !