Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

V Mehiki ubili osem taksistov

Moški vozniki znajo biti včasih prav naporni. Žurnal24 main
V Monterreyu v severni Mehiki so v torek v dveh napadih ubil osem taksistov, tri ljudi pa je ranili. Med slednjimi je bila tudi mala deklica.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik nacionalne javne varnosti v Mehiki Jorge Domene Zambrano, so v bazi taksistov štirje strelci najprej ubili pet voznikov taksija. Nekaj minut kasneje pa še tri. Ranili so tudi tri naključno mimoidoče, med katerimi je bila tudi osemletna deklica.

Kot je še pojasnil Domene, so žrtve vozile taksije brez dovoljenj. Policija preiskuje nekdanjega voznika, ki naj bi bil, potem ko so ga odpustili zaradi preprodaje drog, razjarjen in grozil svojim sodelavcem.

Narkonaveza

Isti dan pa je bilo na zahodu države ubitih 13 ljudi. Mehiški vojaki so ustrelili štiri domnevne kriminalce. Ti naj bi ubili devet ljudi, katerih trupla so našli na več lokacijah, še poroča ABC News.

Preiskovalci trdijo, da sta incidenta povezana. Na obeh krajih zločina je policija našla liste s sporočili, ki jih je podpisala Nova generacija, tolpa za preprodajo drog, ki je zaveznica najbolj iskanega mehiškega narkokralja Joaquina Guzmana - El Chapa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.