Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

V mikrovalovki skuhala dojenčico

Mikrovalovka EPA
29-letna Američanka je pred tremi meseci skuhala svojo šest tednov staro hčer. Grozi ji dosmrtna ječa.

Ameriška policija je v torek prijela 29-letno Ka Yang, ki naj bi pred tremi meseci v mikrovalovni pečici skuhala svojo šest tednov staro hčer. Dojenčica je utrpela smrtonosne opekline.

Po besedah policistke Laure Peck so s prijetjem odlašali zato, ker so morali ugotoviti, kaj je bil vzrok poškodb. Primer pa so morali primerjati tudi z drugimi podobnimi, ki pa jih ni veliko. "Našli smo le tri primere, v katerih so otroke stlačili v mikrovalovke in jih dobesedno skuhali."

Motiv ni znan

Policija še vedno ne ve, kaj je bil motiv za tako kruto dejanje. ''Mi ne bomo ocenjevali njenega psihičnega stanja, to je naloga sodišča. Dejstvo pa je, da nihče ne ve natančno, kaj se je tistega dne dogajalo v hiši. Razen matere in nesrečnega otroka,'' je še povedala Peckova.

Yangova ima še tri otroke, mlajše od sedem let. Ko je policija 17. marca letos našla mrtvo dojenčico, so ji jih nemudoma vzeli. Trenutno živijo pri sorodnikih, poroča New york post.

Trije podobni primeri

Prejšnji mesec je neka ženska v Ohiu storila podoben zločin, ko je v mikrovalovki ubila 28 dni staro hčer; dobila je dosmrtno zaporno kazen brez možnosti pogojnega izpusta. V podobnem primeru iz Teksasa pa je žrtev, dvomesečna dojenčica, preživela. Utrpela je zelo hude poškodbe, mati pa je bila obsojena na 25 let zapora. Leta 1999 je bila ženska, ki je v mikrovalovki skuhala enomesečnega sina, obsojena na pet let zapora. Priznali so ji olajševalne okoliščine, ker je trpela za epilepsijo, in se v trenutku, ko je dejanje storila, ni zavedala.

Komentarjev 1