Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

V napačno smer, dva mrtva

prometna nesreča
1/3
GARS Jesenice
Dva mrtva zaradi vožnje v napačni smeri po avtocesti.

V hudi prometni nesreči na gorenjski avtocesti sta v sredo zvečer umrli dve osebi: 56-letni povzročitelj nesreče, ki je z avtomobilom po avtocesti peljal v napačni smeri proti Ljubljani, in 38-letni voznik v vozilu, s katerim je trčil.

Kot so pozno sinoči sporočili gorenjski policisti, sta bila v nesreči, ki se je zgodila pred izvozom za Lipce proti Karavankam, udeleženi samo ti dve vozili in njuna voznika. Vse, ki so bili priča nesreči ali imajo o njej kakršne koli podatke, pa prosijo, naj jih sporočilo na številko 113.

Do nesreče je prišlo ob 21.45, avtocesta je bila zaprta do 2.30.

Policija ni imela časa ukrepati

Pred  nesrečo  so  policisti sprejeli več obvestil o vožnji v napačno smer, več policijskih patrulj pa je  zato  takoj  začelo  izvajati  ukrepe za preprečitev nevarnosti, vendar tokrat žal neuspešno, saj je do hude nesreče prišlo hitro po sprejemu prvega obvestila.

Kako ravnati

Voznik, ki  pelje v napačno smer  bi moral takoj vozilo ustaviti in prižgati vse štiri smernike (po možnosti izven vozišča in tako, da ne ogroža sebe in drugih prometnih udeležencev), vozila, ki prihajajo proti njemu pa naj na nevarnost opozarja še z dolgimi lučmi (s tako imenovanim blendanjem). O tem naj takoj tudi obvesti policijo, ki bo poskrbela za ustrezno zavarovanje vozila na avtocesti, svetujejo kranjski policisti. 

Ostalim voznikom pa svetujemo, naj takoj, ko so obveščeni oziroma ko vidijo, da se v napačni smeri  po  avtocesti  pelje  vozilo,  zmanjšajo  hitrost in vključijo vse štiri smernike. Vozijo naj po desnem prometnem pasu in naj ne prehitevajo. Iz avtoceste se je priporočljivo tudi izključiti na najbližjem izvozu. Vozijo naj še posebej previdno, spremljajo pa tudi prometno signalizacijo na avtocesti, ki prav tako opozarja na nevarnost (na primer rdeča luč pred predorom ali znaki na portalih).

Komentarjev 8
  • Žurnalček 08:27 03.oktober 2014.

    Po poškodbah na avtu , sem tudi jaz prepričan v samomor.

  • depresija 15:48 02.oktober 2014.

    Ja kaj pa lahko še naredijo, da taki veleumi ne bi zapeljal v napačno smer?!! Maš milijon znakov, vključuješ se vedno v desnem ovinku, potem spet milijon znakov za napačno smer pa zatem spet milijon znakov za napačno smer! Enim pač ni pomoči..

  • erikkk 13:15 02.oktober 2014.

    Nekaj je zagotovo narobe z znaki ali pa usmeritvami na cesti ... me čudi da je zadnje čase vse več takih ki se peljejo po nasprotnem pasu .. definitivno bi bilo to za temeljito pregledat , zakaj se vozniki zmotijo ...