Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

V naselju "samo" 80 km/h hitreje

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Celjski policisti so včeraj na območju, kjer je omejitev 50 km/h, ujeli voznika, ki je vozil 129 km/h.

Ne samo alkohol, tudi neprimerna hitrost je zaznamovala včerajšnji dan na štajerskih cestah. Samo na Celjskem so obravnavali osem prometnih nesreč. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike – dva od njih sta bila udeležena v prometnih nesrečah, ki so se na srečo končale le z materialno škodo.

"Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so bile včeraj zelo visoke. Najvišja je bila 1,26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Eden od voznikov, udeleženih v prometni nesreči, pa je imel 1,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka," so sporočili s PU Celje. Nesporen "zmagovalec" včerajšnjega dne pa je voznik, ki je na Mariborski cesti, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, vozil 129 km/h. Na njegovo nesrečo so prav tam policisti Postaje prometne policije opravljali meritve hitrosti z radarjem. Hitrost bo plačal z najmanj tisoč evri, dobil bo 18 kazenskih točk, izgubil pa vozniško dovoljenje.

Danes bodo meritve hitrosti z radarjem policisti s PU Murska Sobota opravljali na območju Policijske postaje Gornja Radgona in na relaciji Dokležovje–Melinci–Črenšovci–Dobrovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.