Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

V nesreči izgubil del noge

nesreča, motorist, motor, Slovenj Gradec, Mislinja
1/11
Žurnal24 main
V soboto se je na cesti Slovenj Gradec - Mislinja zgodila prometna nesreča, v kateri je bil huje poškodovan 71-letni motorist. Slednjemu so morali v bolnišnici amputirati nogo.

71-letni motorist iz okolice Raven na Koroškem je, kot so sporočili iz PU Slovenj Gradec, vozil motorno kolo BMW iz Slovenj Gradca proti Mislinji.

Izven naselja Mislinjska Dobrava pa je v blagem in preglednem desnem ovinku zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na levo stran vozišča, po katerem je z osebnim avtomobilom audi pripeljal 60-letni voznik iz Slovenj Gradca.

Amputirati so mu morali nogo
Ta je z vozilom zapeljal skrajno desno, vendar trčenja nesreče ni mogel preprečiti. Po trčenju je 71-letnik zapeljal izven vozišča na travnato površino. Pri tem se je hudo telesno poškodoval.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer so mu amputirali levo nogo pod kolenom. Voznik osebnega avtomobila v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan.

Cesta zaprta dve uri
Na udeleženih vozilih pa je nastala gmotna škoda za okoli 5.500 evrov. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je promet na tem delu glavne ceste, v času od 14.10 do 16.00 ure potekal po obvozni cesti, fizično pa so ga urejali policisti.

Policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper voznika motornega kolesa, zaradi kršitev veljavnih določb Zakona o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1), podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.