Slovenija > Črna kronika
3420 ogledov

V nesreči na avtocesti se je prevrnil kombi, življenje je izgubil voznik

Policija Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Na gorenjski avtocesti so se danes zgodile že tri prometne nesreče, ki pa niso povezane. V eni je življenje izgubil voznik.

V prometni nesreči, ki se je zgodila ob 4.40, je umrl voznik kombija, ki se je pred izvozom Lesce prevrnil na streho. Gorenjski policisti ugotavljajo, da je šlo za samoudeležbo kombija. Pokojni je državljan Hrvaške. V vozilu pa je bilo še osem potnikov, po prvih podatkih so vsi državljani Nemčije, ki po navedbah predstavnika PU Kranj Bojana Kosa naj ne bi bili huje poškodovani.

 | Avtor: A2/E61, Karavanke - Ljubljana, odsek Lipce - Lesce, pogled proti Jesenicam A2/E61, Karavanke - Ljubljana, odsek Lipce - Lesce, pogled proti Jesenicam
Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so posredovali tudi gasilci JZ GRS Kranj ter GARS Jesenice, ki so kraj zavarovali, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu treh poškodovanih oseb, s tehničnim posegom rešili preminulo osebo, odklopili akumulator, očistili cesto ter nudili razsvetljavo policiji.

Malo naprej od mesta prevrnitve kombija proti Karavankam pa policisti obravnavajo še eno manjšo prometno nesrečo, v kateri je voznik avtomobila, slovenski državljan, zapeljal v obcestni jarek. "Nesreči nista povezani," je še pojasnil predstavnik PU Kranj.

Na gorenjski avtocesti v smeri Karavank se je nato nekaj po 8. uri zgodila že tretja prometna nesreča. Udeleženo je vozilo nemških registrskih oznak z voznico in štirimi potniki. Po prvih podatkih ne gre za hujšo nesrečo. Promet na tem delu je oviran.

"Vozniki pazite na cesti in med vožnjo opravljajte ustrezne počitke. Za volanom bodite spočiti," opozarjajo policisti.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.