Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

V nesreči umrl kolesar

Nesreča kolesarja Shutterstock
Poškodbe, ki jih je dobil pri trčenju z avtomobilom, so bile usodne za 95-letnega kolesarja.

Včeraj okoli 15. ure se je v Mirnu pri Novi Gorici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri sta bila udeležena 95-letni kolesar in 18-letni voznik osebnega avtomobila. Policija je ugotovila, da se je nesreča zgodila, ker kolesar ni upošteval prometne signalizacije. Utrpel je hude telesne poškodbe in pozneje umrl v šempetrski bolnišnici.

Po dosedanjih ugotovitvah policije je starejši kolesar peljal v naselju Miren po lokalni cesti proti križišču z regionalno cesto po klancu navzdol. Pred križiščem se ni ravnal v skladu s predpisano prometno signalizacijo in  s kolesom zapeljal v levo na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je po regionalni cesti z njegove desne strani iz smeri Bilj pripeljal 18-letni voznik avtomobila, ki je v križišču zavil levo v smeri industrijskega centra v Mirnu. Pri tem je s prednjim delom vozila trčil v kolesarja, ki je nato padel in obležal na tleh.

Na kraju so reševalci Zdravstvenega doma Nova Gorica hudo poškodovanemu kolesarju dali ustrezno zdravniško oskrbo in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V zvezi z obravnavanim primerom bodo prometni policisti podali poročilo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:46 11.december 2012.

    Pa da smo sredi poletja , pa da ni snega in minusa, pa da ni tolk star , pa bi človek rekel ajde se zgodi ...