Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

V nesreči umrla dva otroka in voznik

24. aprila je voznik osebnega vozila med priključkom Šentilj in cestninsko posta
1/3
Žurnal24 main
Voznik osebnega vozila je med priključkom Šentilj in cestninsko postajo Pesnica v smeri Maribora trčil v zaščitno ograjo. Za posledicami nesreče sta umrla dva otroka in 70-letnik.

"70-letni voznik osebnega avtomobila, povzročitelj hude prometne nesreče, je
zaradi posledic prometne nesreče umrl v UKC Maribor,"
nam je sporočil  Bartolo Lampret, tiskovni predstavnik PU Maribor. V kliničnem centru sta zaradi posledic nesreče umrla še dva otroka, stara eno leto in pet let.

"Stanje starejšega gospoda je zelo resno, gospa bo še operirana, otrok pa trenutno odhaja na intenzivno terapijo,"
nam je še okoli tretje ure stanje ponesrečencev opisal Andrej Kelc iz  kirurškega oddelka mariborskega UKC.

Fotografije posledic prometne nesreče si oglejte TUKAJ.

Prebil zaščitno ograjo
Zjutraj ob 6.45 je 70-letni moški vozil osebni avtomobil Mercedes ML 270 po levem prometnem pasu avtoceste A1, iz smeri Šentilja proti Dobrenju. Izven naselja Zgornje Dobrenje je zaradi čezmerne hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je začelo drseti bočno v desno in po slabih 60 metrih s prednjim delom trčilo v odbojno ograjo. Vozilo je nato dvignilo v zrak preko brežine ob avtocesti in po več kot 35 metrih trčilo v drevo, katerega je celo odlomilo. Vozilo se je na razdalji več kot 25 metrov večkrat prevrnilo in nato obstalo v regulacijskem potoku. Zatem je zagorelo, so sporočili iz PU Maribor.

"Med prevračanjem je tri potnike, otroke, ki niso sedeli v homologiranih otroških sedežih, pometalo iz vozila, voznik in potnica spredaj desno pa sta ostala ukleščena v vozilu," je še dodal Lampret.

Pri reševanju so sodelovali mariborski in šentiljski gasilci. V prometni nesreči so bili voznik, 24-letna sopotnica in otroci, stari od enega do pet let, huje telesno poškodovani in bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Maribor.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu. Udeleženci prometne nesreče so državljani Albanije in Belgije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.