Slovenija > Črna kronika
5254 ogledov

V Novi Gorici preiskujejo sum uboja

Šepmetrska bolnišnica D. P.
Kriminalisti vodijo preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja.

Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da preiskujejo uboj. V sredo je v eni od tamkajšnjih zdravstvenih ustanov zaradi telesnih poškodb umrl moški. 

Kriminalisti vodijo intenzivno kriminalistično preiskavo in zbirajo obvestila. O vseh znanih okoliščinah bodo sproti obveščali pristojno državno tožilstvo. Ker je preiskava še v zgodnji fazi predkazenskega postopka, več informacij za zdaj ne morejo posredovati, so sporočili s PU Nova Gorica. 

Po poročanju Primorskih novic se je kaznivo dejanje zgodilo v Novi Gorici. Policiste naj bi iz šempetrske bolnišnice obvestili, da je zaradi hudih poškodb umrl moški, ki naj bi bil pred nekaj dnevi menda pretepen.

Po 115. členu kazenskega zakonika se, kdor komu vzame življenje, kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let. Če stori omenjeno dejanje dvoje ali več oseb, ki so se združile zato, da bi storile uboj, se storilec kaznuje s kaznijo od desetih do petnajstih let.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.