Slovenija > Črna kronika
2637 ogledov

V okolici Ljubljane najel sobo in ropal

policija Saša Despot
Policisti so prijeli moškega, ki je osumljen dveh oboroženih ropov.

V noči na torek, 26. septembra so bili ljubljanski policisti okoli 3. ure obveščeni o oboroženem ropu bencinskega servisa v Domžalah. Na kraj je prišlo več policijskih patrulj. 

Ugotovili so, da je 28-letni moški, državljan Bosne in Hercegovine, zamaskiran vstopil v prostore bencinskega servisa in od zaposlenih zahteval denar, pri čemer jim je zagrozil z nožem in pištolo. Ena od prodajalk mu je iz blagajne izročila denar, storilec pa je nato zbežal. Nobena od prodajalk ni bila pri tem poškodovana. 

Pri pregledu terena so policisti približno uro kasneje na parkirišču v Domžalah izsledili vozilo Kia in opravili postopek z voznikom, ki je ustrezal opisu storilca oboroženega ropa. Po tem, ko so potrdili, da gre za osumljenca, so mu odvzeli prostost in odredili pridržanje. Pri njem so našli tako nož, imitacijo pištole, oblačila in denar, ki so izvirali iz kaznivega dejanja. 

Preiskava je pokazala, da je 28-letni moški osumljen še enega oboroženega ropa bencinskega servisa, ki se je zgodil štiri dni pred tem v Kamniku. Osumljeni je prav tako uporabil pištolo, ki jo je nameril v prodajalki in od njiju zahteval denar. Ko sta mu ga izročili, - šlo je za nekaj sto evrov - je zbežal s kraja. 

Na podlagi odredbe sodišča so opravili preiskavo vozila in sobe, ki jo je osumljeni najel v enem od prenočišč v okolici Ljubljane. Zasegli so mu tudi dva mobilna telefona. 

Danes ga bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:42 27.september 2018.

    In v čem je problem ? Ali ni plačal najemnine ? Glede ropanja je zadeva v Sloveniji samoumevna in se ne kaznuje po zakonodaji .