Slovenija > Črna kronika
271 ogledov

V paniki bežali v bližnje lokale in hotele

Streljanje v Poreču 24sata
Na rivi v Poreču je okoli 12. ure med dvema skupinama moških prišlo do streljanja, zaradi česar je policija zaprla območje ob morju. Ranjena je ena oseba.

Glas Istre navaja, da so se streli začeli v bližini carinskega pomola, kjer je nastanjena policija, zato je takoj sledila intervencija.

"Vse se je odvilo zelo hitro, v tem času je bilo na promenadi veliko ljudi in ni bilo mogoče videti, kdo je na koga streljal," je za Index.hr povedal eden od očividcev. Neuradno naj bi bili udeleženci incidenta albanski državljani, štirje moški naj bi lovili enega. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za varnostnika, ki naj bi prejšnjo noč v nočnem lokalu obračunal z lastnikom nekega gostinskega lokala.

Policija je potrdila, da je najprej prišlo do besednega in fizičnega spopada, nato tudi do streljanja. Ranjenega moškega so prepeljali v bolnišnico v Pulj. Imel naj bi poškodbe noge.

"Prvi je izvlekel pištolo, drugi nož," je ena od vidno prestrašenih mimoidočih povedala za 24sata. "Jaz in kolegica smo se samo ulegle na tla. Močno sva se prestrašili in jaz sem poklicala policijo, ki je prišla po štirih do petih minutah."

V nekaj sekundah ni bilo nikogar

Dodala je, da se je območje izpraznilo v nekaj sekundah. "Ne vem, kdo je streljal, a mislim, da niso iz Poreča," je povedala. "Zdi se mi, da je šlo za zasebno zadevo."

Ljudje so se takoj po incidentu razbežali, mnogi so se skrili v bližnjih lokalih in hotelih. 

Policija je sporočila, da je ena oseba poškodovana. "Ob 12.08 smo bili obveščeni, da je na promenadi v Poreču prišlo do fizičnega obračuna oz. uporabe strelnega orožja," je zapisala policija. "Po prvih informacijah je bila ena oseba poškodovana ter prepeljana v bolnišnico v Puli."

Preiskava še poteka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10