Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

V petih letih 179 umorov in ubojev

senca Shutterstock
V Sloveniji sta ta teden odmevali dve nasilni smrti.

V zadnjih petih letih se je v Sloveniji zgodilo 124 umorov in 55 ubojev, njihova preiskanost je praktično 100-odstotna, kaže policijska statistika. Policisti pravijo, da med motivi za tako skrajna kazniva dejanja izstopajo sovraštvo, maščevanje, ljubosumje in koristoljubje, kazniva dejanja pa so ponavadi storjena s strelnim orožjem.

Iztekajoči teden sta Slovenijo pretresala dva takšna dogodka.

Včeraj je do nasilne smrti prišlo v Zgornji Kungoti; 33-letnik naj bi ubil svojega očeta. Policija ga je priprla, več o dogodku naj bi bilo znano prihodnji teden.

Storilec je leta 2003 umoril svojo mamo, sodišče pa je menilo, da je bil med dejanjem neprišteven, zato mu je izreklo ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, ki pa po novi zakonodaji sme trajati le pet let.

Pred tem je v sredo na območju Ribnice prišlo do gostilniškega pretepa; 26-letni moški je zabodel 55-letnika, ki je za posledicami poškodb umrl. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.