Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

V poostreni akciji kontrolirali 25 voznikov

Dosledno uporabljajte varnostni pas! (Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Koprski policisti so včeraj poostreno kontrolirali voznike glede uporabe varnostnih pasov in mobilnih telefonov med vožnjo. S tremi policijskimi vozili so ustavili 25 voznikov.

Pri 25-tih voznikih so koprski policisti ugotovili 20 kršitev neuporabe varnostnega pasu, eno kršitev neuporabe varnostne čelade otroka, eno kršitev, ko otrok v vozilu ni bil v varnostnem sedežu in pripet s pasom, štiri kršitve uporabe mobilnega telefona med vožnjo ter še pet drugih kršitev cestno prometnih predpisov.

Skupaj so policisti pri 25 voznikih ugotivili 30 kršitev.

"Pri spremljanju stanja varnosti cestnega prometa ugotavljamo, da je še vedno preveč prometnih nesreč, ko vozniki in potniki, med njimi tudi otroci, med vožnjo niso pripeti z varnostnimi pasovi," pri tem izpostavlja Anita Leskovec s koprske policijske uprave. V lanskem letu so obravnavali preko 70 prometnih nesreč, ko udeleženci niso bili pripeti. V teh nesrečah je bilo 34 oseb hudo telesno poškodovanih, 64 oseb je bilo lažje telesno poškodovanih 5 pa jih je umrlo.

Zaradi opisane problematike bodo policisti na območju PU Koper s takimi nadzori nadaljevali.

Komentarjev 4
  • Avatar čavez
    čavez 11:15 22.januar 2015.

    V ZZZIPZ samo notri dajem nisem še nič ven vzel, mi nadomestne dele lahko v zlatu naredijo pa še ostane.

  • Žurnalček 19:16 21.januar 2015.

    Blagajno ZZPIIZ in nikogar drugega !

  • Žurnalček 19:14 21.januar 2015.

    Ali je tako težko ZZZIPZ sprejeti člen , ki bi odtegnil plačilo stroškov zdravljenja za vse tiste, ki ob nesreči niso bili pripeti oz. poplačalo iz svoje samo v višini 50% od stroškov zdravljenja. Pa bi bil takoj mir in ...prikaži večn polcaji eno skrb manj !