Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

V potok brez čelade in vinjen

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
V prometni nesreči se je huje poškodoval 19-letnik, ki je brez čelade in vinjen upravljal motorno kolo.

V sredo zvečer se je v Bistriškem jarku na območju Občine Muta zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje telesno poškodoval 19-letni domačin. Slednji je vozil neregistrirano motorno kolo znamke Yamaha XT 600 po regionalni cesti Muta–Bistriški jarek. Ko je pripeljal do ostrega desnega nepreglednega ovinka, ga je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zaneslo na levo bankino, po kateri je vozil okoli 19 metrov, nakar je trčil v varovalno odbojno ograjo, preko katere je padel v bližnji potok. Hudo poškodovan je obležal ob robu potoka.

Na kraju nesreče mu je zdravniško pomoč nudil dežurni zdravnik Zdravstvenega doma Radlje ob Dravi, nakar je bil z reševalnim vozilom prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel zlom leve stegnenice. Pri ogledu kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. 19-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,59 miligrama alkohola.

Policisti bodo zoper 19-letnika podali obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.