Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

V požaru umrla ena oseba

požar ostrešje gasilci industrijski objekt Cerknica
1/2
PDG Cerknica
Sinoči je v kraju Drožanje v Občini Sevnica v požaru umrla ena oseba. Ponoči gorelo tudi v industrijskem objektu.

Zagorelo je ob 21.30 v kuhinji stanovanjske hiše, požar pa se je razširil na lesen strop in ostrešje. V požaru je ena oseba umrla.

"Identiteta umrle osebe še ni potrjena. Ogled kraja požara bo opravljen danes, ker včeraj zaradi razmer na pogorišču ni bilo mogoč. Odrejena je bila tudi sanitarna obdukcija. Gasilci so požar pogasili že včeraj," je povedala Alenka Drenik, tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto.

Posredovali so reševalci NMP Zdravstvenega doma Sevnica, dežurni Elektra Sevnica ter gasilci PGD Sevnica in Boštanj, ki so požar pogasili in objekt pregledali s termokamero.

Zagorelo tudi ostrešje v Občini Cerknica

Ponoči okoli pol dveh je zagorelo tudi ostrešje industrijskega objekta v industrijski coni Podskrajnik v Občini Cerknica. V gašenje se je vključilo 17 gasilskih društev, ki jim je požar uspelo lokalizirati, vendar se na ostrešju pojavljajo nova žarišča.

"Zagorela je izolacija v kovinski strehi. Uničene so tri četrtine strehe. Požar je gasilo malo več kot 70 gasilcev, omejili pa smo ga ob 5. uri zjutraj. Vzrok požara še ni znan," so nam povedali cerkniški gasilci.

V prostorih je livarna aluminija. Zgoreli sta približno dve tretjini ostrešja, kar znaša okoli 1300 kvadratnih metrov, proizvodni stroji so ostali nepoškodovani. Primarna škoda je ocenjena med 70 in 100 tisoč evri.

Komentarjev 1
  • mira 12:27 24.februar 2014.

    http://MegaStoon.Com/1/?share=259942