Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

V požaru za pol milijona evrov škode

požar, trebnje
1/5
PGD Trebnje
Požar, ki je v noči na nedeljo zajel skupne prostore s kletnimi garažami enega izmed trebanjskih stanovanjskih blokov Levji dvori, je po prvih in grobih ocenah povzročil za približno pol milijona evrov škode.

Sanacijo bodo začeli prihodnji teden, stanovalci iz manj poškodovanih stanovanj pa se bodo lahko vanje vrnili čez približno mesec dni. Direktor trebanjske občinske uprave Janez Pirc je povedal, da je požar v večstanovanjskem kompleksu Levji dvori z novimi in sodobnimi stanovanji v noči na 5. oktober uničil 24 stanovanj in osebna vozila v garažah. Številne družine pa so čez noč ostale brez stanovanj in svojih avtomobilov, je dodal.

Nekaj več kot 70 v požaru prizadetih stanovalcev si je samo poiskalo začasno nastanitev, občina in druge tamkajšnje službe pa bodo skušale pomagati dvema družinama, ki sta zaprosili za začasno nadomestno stanovanje.

Glede sanacije je Pirc dejal, da je upravljavec objekta, družba Zarja iz Novega mesta, poskrbela, da si ga bodo v začetku prihodnjega tedna ogledale strokovne službe in preverile njegovo trdnost. Po prvi približno enomesečni sanaciji stavbe in manj poškodovanih stanovanj pa se bodo lahko vanje vrnili že prvi stanovalci.

Požar je sicer največ škode - in ne povsod enako - povzročil na stavbnem pohištvu, hkrati pa v objektu povsem uničil vso napeljavo - od električne do vodovoda in kanalizacije.

Na občini bodo prizadetim stanovalcem, ki so zaprosili za pomoč, pomagali z denarno pomočjo z do tri tisoč evrov, hkrati pa bodo skupaj z območnim Rdečim križem pripravili dobrodelno akcijo in na spletu objavili številko računa za prispevke. Prizadetim bodo pomagale tudi drugi pristojne službe v občini, je še povedal Pirc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.