Slovenija > Črna kronika
278 ogledov

V priporu devet preprodajalcev heroina

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Dokazali so jim preprodajo skoraj 3 kilogramov heroina, s čimer bi zaslužili okoli 125.000 evrov.

Pomurski kriminalisti so zaradi kaznivih dejanj preprodaje drog osumili 13 oseb, devetim so odvzeli prostost, preiskovalni sodnik je zanje odredil pripor. Od januarja so jim policisti zasegli okoli 455 gramov heroina ter jim dokazali preprodajo 2970 gramov heroina, za katerega bi pri prodaji na drobno zaslužili okoli 125.000 evrov.

Kot je v izjavi za javnost povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous, sta dve organizirani hudodelski združbi delovali dolgoročno in dobro organizirano ter stalno izvrševali kazniva dejanja s področja trgovanja s prepovedanimi drogami.

"V obdobju od januarja je bilo storjenih več kot 120 kaznivih dejanj s področja preprodaje prepovedanih drog, organizacija preprodaje pa je potekala od štirih večjih dobaviteljev prek dveh organizatorjev preprodaje na drobno do več uličnih preprodajalcev. Osumljeni so stari od 30 do 61 let, večina osumljenih pa je bila že kaznovana za istovrstna kazniva dejanja," je pojasnil Rous.

Ob pomoči kriminalistov in policistov policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana in Koper so v torek opravili sedem hišnih preiskav na območju upravnih enot Ljutomer, Ptuj, Ljubljana in Koper.

Rous je še poudaril, da gre za heroin, ki je izredno družbeno nevaren, saj povzroči tako primarno, to je hitro fizično in psihično odvisnost, kot tudi terciarno, saj uživalci z izvrševanjem premoženjskih kaznivih dejanj pridejo do sredstev za nakup prepovedane droge. Nakup grama heroina v Pomurju na drobno stane do 50 evrov.

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami je predpisana kazen zapora od enega do desetih let, za kvalificirano obliko, to je storjeno v hudodelski združbi, pa od petih do 15 let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.