Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

V priporu sedem navijačev

avtobus navijaci PU Celje
Celjski kriminalisti so v tem tednu odvzeli prostost še osmim ljudem, osumljenim sodelovanja v napadu na španske navijače. Iščejo še preostale, saj sumijo, da jih je v pretepu sodelovalo 30.

Štiri ljudi, vse so z območja Policijske uprave Maribor, so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je trem odredil pripor, enega pa izpustil na prostost. Trije osumljeni so trenutno še v policijskem pridržanju.

18 pridržanih, 15 hišnih preiskav

Zaradi brutalnega napada na španske navijače na avtocestnem počivališču Tepanje so kriminalisti doslej skupno odvzeli prostost 18 osumljenim in opravili 15 hišnih preiskav. V priporu je ostalo sedem ljudi, sporočajo s celjske policijske uprave.
 
"Vsi so osumljeni storitve kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje /.../, zaradi česar jim grozijo do tri leta zaporne kazni," pravijo na PU Celje.

Ne bodo smeli na tekme

Policisti PU Celje so pri 12 ljudeh zaznali še elemente za izrek ukrepa prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Odredbe so poslali v presojo preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

30 pretepačev?  

Preiskava brutalnega napada na španske navijače še ni zaključena. Kriminalisti intenzivno zbirajo podatke še o preostalih sodelujočih. Ugotavljajo namreč, da jih je v pretepu sodelovalo okoli 30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.