Slovenija > Črna kronika
3914 ogledov

V prometni nesreči umrl kolesar

nesreča kolesar PU Nova Gorica
Nesreča se je zgodila ob 5.30.

V Kromberku pri Novi Gorici se je danes ob 5.30 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 61-letni kolesar. V prometni nesreči sta bila udeležena 61-letni kolesar in 41-voznik kombija. 

Nesreča se je zgodila izven naselja Kromberk. 41-letni voznik tovornega vozila je vozil po regionalni cesti izven naselja Kromberk proti naselju Ajševica. Med vožnjo je omenjeni voznik na ravnem (neosvetljenem) delu vozišča pred križiščem (za industrijsko cono) dohitel pred seboj vozečega 61-letnega kolesarja. 

Voznik tovornega vozila je začel omenjenega kolesarja prehitevati, a pri tem ni imel primerne bočne razdalje. Z desnim zunanjim vzvratnim ogledalom tovornega vozila je trčil v telo kolesarja, z desno stranjo prednje stranice tovornega dela vozila pa zadel v zadnji del kolesa. Po trčenju je kolesarja odbilo v desno izven vozišča preko varovalne ograje na travnato brežino, ki poteka približno 5 metrov strmo navzdol. Kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade, je hudo telesno poškodovan obležal na dnu travnate brežine nad podpornim zidom parkirišča. 

Reševalci so ga na kraju oživljali, a so bili neuspešni. Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev o okoliščinah nesreče 41-letnega voznika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.  

Hkrati policisti prosijo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko glede prometne nesreče imeli koristne informacije, da jih pokličejo na telefon (05) 393 4100 oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Žurnalček 06:46 23.avgust 2018.

  Hja kdo bo med vožnjo urejeval dobavnice in naročilnice ! Gre za kombi jutranje dostave , kako pa oni vozijo je pa vsem jasno !

 • Avatar strauski
  strauski 13:36 22.avgust 2018.

  ceste v sloveniji niso primerne za kolesarje,oz. toliko so zanič ,da ne bi kdo mislil da imam kaj proti kolesarjem,samo bolje je ne iti na cesto s kolesom,vsaj tako zgodaj zjutraj

 • jakec1575 09:59 22.avgust 2018.

  V Sloveniji umre cisto prevec kolesarjev. Tudi sam veliko kolesarim in mrtvi v kombijih poskrbijo, da te marsikateri preseka, ce v njem sedi se needuciran in objesten voznik, nesreca ni dalec. ne vem, kaj je botrovalo tej nesreci, a dejstvo ...prikaži več je, da je kolesar sibkejsi in bi zato vozniki morali biti zelo previdni, uvidevni. Zaradi nekaj sekund hitreje na cilju, vzamejo življenje. Vede ali nevede, z rizicnim obnasanjem na cesti. Slovenci smo nori vozniki.