Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

V Šiški zastrupljajo živali

pes Žurnal24 main
V Šiški v Ljubljani naj bi neznanec ali neznanci namerno zastrupljali mačke in pse.

Na Facebook strani revije Moj pes je eden od njihovih bralcev pustil naslednje sporočilo: "Šiškarski lastniki psov, pazite! Na območju ulic Celovška 189, Ob Žici 1, 3, 5, Kogojeva, Ane Ziherlove in Gotske 'ljudje' nastavljajo faširano meso z zdrobljenim steklom, strup in kruh, preboden z žeblji."

Na sporočilo se je usul plaz obsodb storilcev, čeprav nekateri komentatorji priznavajo, da so povod k takšnim dejanjem včasih tudi lastniki, ki za svojimi ljubljenčki ne pobirajo iztrebkov.

Takoj na izpiranje

Policija za zdaj ni dobila nobenih prijav, preverili smo tudi v ljubljanskih veterinarskih ambulantah, kjer pa prav tako primerov z načrtno zastrupitvijo v zadnjem času niso imeli. Če bi pa do tega prišlo, v veterinarstvu Trstenjak-Zajc svetujejo, naj lastnik žival čim prej pripelje k veterinarju, saj je nujno izpiranje želodca ali pa celo operacija.

Za mučenje živali so sicer zagrožene visoke denarne kazni in zapor do enega leta.

Komentarjev 6
  • fazko 11:10 29.marec 2012.

    Sicer staro reklo pravi pes oziroma živali spadajo v naravno okolje.In bila je že beseda da pes nikakor ne more biti v stanovanju zaprt rabi hišo in vrt kjer je vsaj polovico svoboden. To kar pa je ta naredil ...prikaži več da poskuša zastrupljati živali je pa absurd.Treba bi ga bilo dobit in mu ta isto meso dati pojesti in brez kakršne koli pomoči neč pomagati naj se znajde da bo vedel da so tudi psi in mačke živa bitja ,ki v takih primerih trpijo.

  • Stigmata666 00:57 29.marec 2012.

    Tudi mene jezijo pasji kakci "pozabljeni" vse povsod, ampak nikoli ne bi škodila živali.Žival ni kriva, če ima nesposobnega lastnika.

  • Sam Pejmo 19:03 28.marec 2012.

    spet omedlevaš golob. dons še nisi bil tepen, ne? kako pa ti športaš? v kavbojkah pa lakastih čevljih? hahaha kmet