Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

V smeteh našli novorojenčka

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Uslužbenci na letališču v Manili so v vrečki za smeti našli novorojenčka. "Je zdrav, vitalni znaki so bili dobri," je povedala medicinska sestra, ki je dojenčka oskrbela.

Uslužbenci na mednarodnem letališču Ninoy Aquino v Manili so po poročanju tujih medijev v vrečki za smeti našli novorojenčka. Vrečko so odložili iz letala letalske družbe Gulf Air, ki je priletelo iz Bližnjega vzhoda. Novorojenčka je našel varnostnik, ki je opazil, da se v vrečki za smeti nekaj premika, so letališke oblasti zapisale v izjavi za javnost. Nikomur ni jasno, kako to, da ni nihče opazil, da je ženska rodila med letom.

Varnostniki so dojenčka, ki je bil še ves krvav in zavit v papir, prinesli v ambulanto na letališču, kjer ga je oskbelo zdravstveno osebje. Umili so ga, ga oblekli in mu dali mleko, so sporočile letališke oblasti. "Potem, ko so ga umili, je milo zajokal," je povedala letališka medicinska sestra Kate Calvo. "Je zdrav, vitalni znaki so bili dobri." Otroka so predali socialnim delavcem na letališču.

Sekretarka na ministrstvu za socialo Dinky Solman je dejala, da je ogorčena nad tem, kar se je zgodilo, in povedala, da policija išče mati novorojenčka. Otroka bodo po njenih besedah predali sorodnikom ali v posvojitev.  Mnogi Filipinci so prisiljeni, da delajo v tujini, tudi na Bližnjem vzhodu, da bi ušli pred revščino in nezaposlenostjo doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.