Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

V stavbi sredi Celja zagorelo

Zagorelo je v stavbi na Cankarjevi ulici v Celju.
1/11
Žurnal24 main
Okrog tretje ure popoldne je zagorelo v starejši hiši sredi Celja. Po podatkih celjske policije gasilci že evakuirati vse stanovalce omenjene stavbe.

V Cankarjevi ulici, nasproti glavne pošte v Celju, je okoli 15. ure zagorelo. Po neuradnih podatkih enega od gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Gaberje, ki so se pridružili celjskim poklicnim gasilcem ter gasilcem iz Babnega, Zagrada, Ostrožnega in Pečovnika, naj bi do požara prišlo zato, ker je zagorela ena od žimnic v lesenem delu kleti, gost dim in ogenj pa se je hitro razširil po celotni stavbi, na kateri so celjske Nepremičnine lani v celoti obnovile pročelje in v notranjosti uredile tudi nekaj stanovanj.

Stanovalce so, zaradi nevarnosti, da bi prišlo do eksplozije, ker naj bi zagorelo tik pod plinsko napeljavo, evakuirali, plin pa zaprli. Iz zadimljenih stanovanj naj bi rešili osem ljudi, nekaj pa jih je stavbo zapustilo še pred evakuacijo. Eno žensko naj bi zaradi nevarnosti zastrupitve odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostala na zdravljenju. Policisti in kriminalisti natančen vzrok požara še raziskujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.