Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

V Tolminu umrl padalec

planinec Profimedias
Na vzletišču za jadralne padalce na Kobali v občini Tolmin se je popoldne, nekaj po 16. uri, italijanski jadralni padalec tako hudo poškodoval, da je poškodbam podlegel še pred prihodom reševalcev.

Okoli 150 metrov pod vrhom Mrzlega vrha, prav tako v občini Tolmin, je moral sicer ob približno isti uri zasilno pristati še en padalec, ki je obvisel na drevesu, a ni bil poškodovan.

Kar nekaj dela pa so imeli tudi gorski reševalci. S helikopterjem so dopoldne najprej na Rudno polje prepeljali poškodovanega, dehidriranega in izčrpanega planinca, ki je padel na poti med Pokljuko in Studorskim prevalom v občini Bohinj, le malo zatem pa v jeseniško bolnišnico še planinca, ki je imel na poti med Vodnikovim domom proti Planiki zdravstvene težave.

Okoli poldneva so v bližini Domžalske koče na Veliki planini v občini Kamnik oskrbeli planinca, ki si je zvil gleženj in ga z vozilom prepeljali v kamniški zdravstveni dom. 

Na območju Storžiča pa je zdrsnilo pohodniku. Nesreče ni preživel.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.